German English Magyar

>20 éves szakmai múlt

A PraxisDent nagy szakmai tapasztalattal rendelkező fogászat, amely több mint két évtizedes szakmai múlttal több ezer elégedett pácienst tudhat magáénak.

Európai színvonalú rendelő

Kezeléseink során a legmodernebb technikát alkalmazva kínálunk megoldást problémájára és alakítjuk ki az Ön tökéletes mosolyát.

Teljes körű szolgáltatás

Szolgáltatásaink lefedik a konzerváló fogászat, az esztétikai fogászat, valamint a szájsebészet teljes területét minden korosztály számára.

Rólunk

about hafl bg

Rendelési idők

 • Hétfő - Péntek 8:00 - 17:00
 • Szombat zárva
 • Vasárnap zárva

Miért válassza a Praxisdent fogászatot?

Ingyenes állapotfelmérésen pontos tájékoztatást adunk a szükséges kezelések menetéről és költségeiről.

Fontos számunkra a korrekt tájékoztatás és elegendő időt biztosítunk, hogy Ön a kezelésekkel kapcsolatos döntéseit meghozza, kérdéseire megfelelő választ kapjon.

Szolgáltatásaink

 • IMPLANTÁCIÓ
 • SZÁJSEBÉSZET
 • KORONÁK, FOGPÓTLÁSOK
 • FÉMMENTES FOGÁSZAT
 • ESZTÉTIKUS TÖMÉSEK, BETÉTEK
 • SZÁJHIGIÉNIÁS KEZELÉSEK
 • 3D CT DIAGNOSZTIKA
 • LÉZER KEZELÉSEK

IMPLANTÁCIÓ

Implantátum mint beavatkozás

A fogbeültetés a mai fogorvoslás elengedhetetlen része. Lehetőséget ad egy vagy több fog sorközi hiánya, sorvégi foghiány vagy teljes fogatlanság esetén esztétikai és funkcionális szempontból is kiváló, rögzített vagy kivehető fogpótlás elkészítésére. Az implantátum sebészeti úton az állcsontba helyezett, titánból készült mesterséges foggyökér. A titán nem korrodálódik, nem irritálja a környező szöveteket, biokompatibilis, ezáltal tökéletesen illeszkedik a csontszövetbe. Egy fog pótlása esetén kerülhet rá korona, több fog pótlásakor pedig híd vagy akár fogsor stabil és megbízható pilléreként szolgálhat. A fogbeültetésre készült fogpótlások nagyon hasonlítanak a természetes fogak esztétikájához, képesek az elvesztett fog(ak) szerepét teljes mértékben átvenni, terhelhetőségük megegyezik.


SZÁJSEBÉSZET

Szájsebészeti beavatkozás

Szájsebészet alatt, olyan beavatkozásokat értünk, melyek fogászati, fogszabályozási és szájüregi betegségek műtéti megoldását igénylik. Ide sorolható például egy komplikált foghúzás, egy betört fog vagy foggyökér, illetve a bölcsességfogak eltávolítása is. A fog megmentése érdekében végzett foggyökérrezekció (gyökércsonkolás), a ciszták eltávolítása, az arcüregzárás, a csontpótló műtétek és az implantáció szintén mind szájsebészeti beavatkozást igényelnek.


KORONÁK, FOGPÓTLÁSOK

Fogelvesztést követően a fog pótlására nemcsak hiúságunk megóvása érdekében van szükség, a foghiány pótlásának elmulasztása számos negatív következménnyel jár. Megbomlik a fogazat: a szomszédos fogak elkezdenek bedőlni, a hiánnyal szemben lévők kiemelkednek helyükről, az állkapocsízület terhelése nő, romlik a rágóképesség, akár beszédzavar is kialakulhat a megváltozott hangképzés miatt. A fogpótlásra számos megoldás létezik a hiány típusától és elhelyezkedésétől függően. Korona kerül alkalmazásra, amennyiben még nincs foghiány, de a fogkorona szuvasodás, trauma, kopás vagy erózió miatt olyan mértékben sérült, ami töméssel már nem orvosolható. Több, egymás melletti fog hiányának pótlására alkalmazható a híd. A koronához hasonlóan többféle alapanyagból készülhet. A híd a foghiányt határoló fogakon kerül rögzítésre, ez nyújtja a megfelelő alátámasztást. Hátránya, hogy a hiány melletti fogakat le kell csiszolni, hogy pillérként szolgálhassanak a pótlás számára. Ez azonban elkerülhető, ha a hidat implantátumra rögzítjük. Nemcsak fogainkat óvja meg a csiszolástól, de rövidíti is a hiányt, így statikailag biztonságosabb híd készíthető. Ha sorvégi foghiány áll fenn, akkor implantátumokkal helyettesíthetők a pillérfogak. .


FÉMMENTES FOGÁSZAT

Cirkónium vázra leplezett porcelán korona, így fémallergia esetén is bizonságosan alkalmazható. Tökéletesen képes imitálni a természetes fogak színét és jellegét, áttetszősége megegyezik az eredeti fogzománccal, különösen esztétikus és élethű megoldást kínálva. Továbbá elkerülhető vele a fémkerámia korona esetében néha előforduló, a korona és a fogíny között megjelenő sötét vonal. Funkcionális szempontból is kiváló; pontos, precíz illeszkedést biztosít, hosszú élettartamú. A cirkon híd a cirkon koronához hasonlóan teljesen fémmentes, tehát nem allergizál és áttetszőségéből adódóan tökéletesen alkalmas élethű fogpótlás készítésére. Alátámasztására a szomszédos fogak és implantátum egyaránt szolgálhat.

ESZTÉTIKUS TÖMÉSEK, BETÉTEK

Ha egy fog felszínén foghiány keletkezik, fogtömés készítése válik szükségessé. A foghiány nemcsak a fog egészségét veszélyezteti, de a szomszédos fogakra is továbbterjedhet, rombolhatja azokat. Oka lehet fizikai vagy kémiai eredetű, tehát a hiány létrejöhet szuvasodás, kopás vagy letöredezés által is. Minden ilyen esetben a fogzománc is sérül, átjárhatóvá válik, ezáltal a dentin (a fog keményszöveteinek az egyike) valamilyen mértékben a felszínre kerül, és a fog érzékennyé válhat. Ezekben az esetekben elkerülhetetlenül szükségessé válik a fogak betömése, mert nem csak az érzékenység jelent problémát, hanem a dentint elérő baktériumok további szövődményeket is kiválthatnak. Ez az állapot sok esetben jár fájdalommal, gyulladással.


SZÁJHIGIÉNIÁS KEZELÉSEK

Fogfehérítés

Fogaink elszíneződése több forrásból ered. Az ún. külső elszíneződéseket okozhatja fogkő, kávé, gyakori teafogyasztás, dohányzás és a nem megfelelő fogmosási technika. A külső elszíneződésektől fogaink megszabadíthatóak a szájhigiéniás kezelés során alkalmazott módszerekkel, mint például a polírozás. A belső elszíneződések oka lehet egy eredetileg sötétebb fogszín, bizonyos gyermekkorban szedett gyógyszerek, zománc- és dentinfejlődési rendellenességek és az elhalt vagy nem megfelelően gyökérkezelt fogak is idővel elveszthetik eredeti színüket.

A fogfehérítés feltétele a tiszta és ép fogazat, így megkezdése előtt mindenképp szükség van professzionális szájhigiéniás kezelésre, melynek során eltávolítanak minden külső lerakódást. Amennyiben az elszíneződések eltávolítása elmarad, a fehérítés eredménye is alulmúlhatja az elvártat. Ezenkívül szükség van még a hibás széli záródású tömések és a szuvas fogak ellátására is.

Fogkő

A fogínygyulladás leggyakoribb kiváltó oka a fogkő. A fogkő a fogakon maradt dentális plakk, azaz a lepedék elmeszesedése. A nyálban található ásványi anyagok a lepedék hatására kicsapódnak és egy megkeményedett réteget hoznak létre, amelyet fogmosással eltávolítani már nem lehet.


3D CT DIAGNOSZTIKA

A sikeres kezelések egyik legfontosabb alapfeltétele az, hogy a kezelőorvos tiszta és egyértelmű képet kapjon fogainak állapotáról. A precíz diagnózis különösen fontos az implantátumok beültetése, a csontpótló beavatkozások végzése, az egyes fogágybetegségek kezelése és a szájsebészeti beavatkozások területén.


Rendelőnkben egy új technológia teszi teljessé a digitális diagnosztikát: a Vatech Pax-i 3D digitális panoráma röntgen berendezés beépített CT-vel. Ez a modern technológiára épülő korszerű diagnosztikai eszköz lehetővé teszi a legpontosabb diagnózis felállítását és a személyre szabott kezelések megtervezését.

LÉZER KEZELÉSEK

Rendelőnkben alkalmazunk lézert is a fogászati kezelések során, mely eljárás a következő előnyökkel jár:

 • a lézerrel kezelt szövetekben azonnal csökken a fájdalom és a gyulladás
 • a lézeres kezelést követő gyógyulási folyamatok gyorsabbak, mint hagyományos eljárások esetén
 • már az legelső kezelés után látványos eredményre számíthat
 • a lézer stimulálja a szöveteket, ezáltal serkenti az immunrendszer működését
 • sok lézeres kezelés esetében nincs szükség érzéstelenítő injekció használatára
 • lézeres műtétek után gyorsabb a gyógyulás, magasabb a komfortérzet
 • a legtöbb esetben a lézeres kezelések fájdalommentesek
 • a lézer csökkenti a vérzést, még a gazdag vérellátású helyeken is
 • a lézeres kezelések alkalmazása várandós kismamák esetében is kockázatmentes, nem ró felesleges terhelést sem az anya, sem a baba szervezetére
rendelo

iDŐPONT EGYEZTETÉS

Töltse ki űrlapunkat és fel fogjuk venni Önnel a kapcsolatot!

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező.

Csapatunk

PraxisDent képekben

Gyakran ismételt kérdések

Mi az implantátum?

A fogászati implantátum a foggyökeret helyettesítő, titánból készült „pillér”, amelyet az állkapocs csontjába sebészeti úton helyeznek. Erre a gyökérre kerül aztán a kiválasztott fogpótlás, legyen az korona, híd, vagy akár teljes fogsor.

Mitől függ, hogy kaphatok-e implantátumot?

Jó általános egészségi állapot és megfelelő állkapocs csontozat alapvető fontosságú. Ha ezek adottak, általában nincs akadálya a beavatkozásnak. A csontszerkezet javítására is van lehetőség, csontpótlással vagy a felső állcsontban arcüregemeléssel, mindkettő fájdalommentes és rutin eljárás.

Mekkora fájdalommal jár az implantátum beültetése?

A beavatkozás helyi érzéstelenítés mellett történik, ami érzetre nem tér el egy átlagos fogtöméskor kapott injekciótól.

Az implantátum beültetése után mennyi idővel ehetek szilárd ételt?

A szájsebészeti beavatkozásokra általánosan igaz, hogy közvetlenül a beavatkozás után nem javallott enni. A későbbiekben puha, könnyen rágható ételeket és sok folyadékot ajánlott fogyasztani. A fogorvosa minden esetben ellátja majd Önt a pontos diétájára vonatkozó tanácsokkal.

Mire lehet számítani az érzéstelenítő hatásának
elmúltával?

A gyógyulási folyamat viszonylag gyorsnak és eseménytelennek mondható, az implantátum behelyezése után ugyanis általában nem marad nyílt seb. Kisebb kellemetlenséggel ugyan járhat, de ez gyulladásgátló gyógyszerekkel könnyen orvosolható.

Mennyi ideig tart az implantátum beültetése?

Az implantáció időtartama függ a beültetett műgyökerek számától és helyétől. Egyszerű, komplikációmentes esetben a beavatkozás nem szokott fél óránál tovább tartani.

Mennyi a gyógyulási idő az implantátum beültetése után?

Az implantátum behelyezése és az utolsó kezelés között 2-6 hónapot is eltelhet. A beültetés után az implantátumnak be kell csontosodnia, a sebnek be kell gyógyulnia. A folyamat hossza így teljesen egyénfüggő. Erre az időszakra természetesen kérhető ideiglenes fogpótlás, így foghiányát senki sem fogja észrevenni.

A beavatkozás után azonnal munkába állhatok?

Hacsak orvosa nem javasolja másképp, az implantátum behelyezése utáni napon Ön már nyugodtan dolgozhat. Akik azonban nagy fizikai megterheléssel járó munkakörökben dolgoznak, érdemes pár napot kihagyniuk. Az esetleges kisebb fájdalom vagy diszkomfort érzés enyhítésére a fogorvos fájdalomcsillapítót írhat fel.

Hogyan ápoljam az implantátumot?

Az implantátum otthoni tisztán tartása sem az átmeneti időszakban, sem a végleges fogpótlás esetében nem különbözik a saját fogsor tisztításától. A fogmosás és a fogselyem használata naponta legalább kétszer javasolt. Az otthoni fogápolás mellett természetesen továbbra is fontos, hogy félévente ellenőriztesse fogait fogorvosával.

Milyen tartós az implantátum? Szükség lehet cserére?

Ha az implantátum sikeresen hozzácsontosodott a csonthoz, helyes fogápolás mellett akár 40 évig is kitarthat. Egy esetleges csere szükségessége annál kevésbé valószínű, minél nagyobb figyelmet fordít a rendszeres szájápolásra és a gyakori fogorvosi ellenőrzésre. Előfordulhat azonban, hogy mindezek ellenére egy fogágybetegség átterjed az implantátumot körülvevő fogágyra és a műfoggyökér ennek következtében meglazul. Ebben az esetben az implantátumot sajnos el kell távolítani, a probléma kezelése után azonban újra be lehet helyezni.

Előfordulhat, hogy az implantátum kilökődik?

Az implantátum kilökődése meglehetősen ritka. Leginkább abban az esetben fordulhat elő, ha a páciens allergiás a titánra. Előfordulhat még, hogy az implantátum nem csontosodik be, ezt okozhatja elfertőződés vagy a fogíny gyulladása. Az implantátumot mindkét esetben el kell távolítani.

Költséges beavatkozás?

Az implantátum ugyan magasabb árfekvésű, mint más fogpótlási megoldások, de nagyságrendekkel tartósabb is. Ha mint hosszútávú befektetés tekint rá, költséghatékonynak fogja találni.

Milyen tartós az implantátum? Szükség lehet cserére?

Ha az implantátum sikeresen hozzácsontosodott a csonthoz, helyes fogápolás mellett akár 40 évig is kitarthat. Egy esetleges csere szükségessége annál kevésbé valószínű, minél nagyobb figyelmet fordít a rendszeres szájápolásra és a gyakori fogorvosi ellenőrzésre. Előfordulhat azonban, hogy mindezek ellenére egy fogágybetegség átterjed az implantátumot körülvevő fogágyra és a műfoggyökér ennek következtében meglazul. Ebben az esetben az implantátumot sajnos el kell távolítani, a probléma kezelése után azonban újra be lehet helyezni.

Mi történik, ha elmarad a fogpótlás?

Foghiány esetén, legyen szó akár csak egy fogról is, az állkapocs csontozata idővel elkezd leépülni. A csontok, hogy méretüket, sűrűségüket megtartsák, állandó stimulációt igényelnek. Fogvesztés után az erőhatás, ami a rágás során a fogat és ezáltal a csontot érte, megszűnik, a csont pedig hamarosan elkezd felszívódni. A foghiány negatívan hat az arc egész szerkezetére: a vonások megváltoznak, idősebb hatást keltenek. Rágási nehézségek jelentkezhetnek, hosszú távon pedig a meglévő fogak kóros elmozdulása is bekövetkezhet.

Kapcsolat

Cím

9200 Mosonmagyaróvár,
Károly u. 3.

Rendelőnk saját parkolóval rendelkezik.

E-mail

info@praxisdent.com